Aluminium kozijnen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het inmeten en monteren van aluminium kozijnen? Welkom bij Alcuro, expert op het gebied van glas en kozijnen. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn wij een uitstekende keuze voor de montage van aluminium kozijnen. Onze ervaren en vakkundige monteurs zorgen voor een professionele plaatsing en een prettige serviceverlening. Wij zetten kwaliteit te allen tijde op de eerste plaats.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor aluminium kozijnen te bespreken? We staan graag voor u klaar.

Wat zijn aluminium kozijnen?

Aluminium kozijnen zijn een moderne en stijlvolle keuze voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Het materiaal is zeer sterk en duurzaam, waardoor de kozijnen lang meegaan en weinig onderhoud nodig hebben. Aluminium kozijnen zijn bovendien licht van gewicht en bieden uitstekende isolatie-eigenschappen. Ze zijn voorzien van dubbele of zelfs driedubbele beglazing en zijn daardoor zeer energiezuinig.

Bij Alcuro bieden we een ruime keuze aan aluminium kozijnen in diverse stijlen en kleuren. Zo zijn er bijvoorbeeld strakke en moderne designs, maar ook kozijnen met een klassieke uitstraling. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

“Aluminium kozijnen combineren stijlvol design met duurzaamheid en uitstekende isolatie, waardoor ze de ideale keuze zijn voor wie op zoek is naar een tijdloze en praktische oplossing voor zijn woning.”

De voordelen van aluminium kozijnen

  • Zeer sterk en duurzaam van materiaal
  • Weinig onderhoud nodig
  • Bestand tegen extreme weersomstandigheden
  • Verkrijgbaar in bijna alle Ral kleuren, waardoor ze perfect passen bij elke woning of type gebouw
  • Niet gevoelig voor rot of insectenplagen
  • Uitstekende isolatie-eigenschappen
  • Leverbaar in dertig, zestig of negentig minuten brandvertragende uitvoering

Waarom kozijn aluminium?

Dankzij de grote vormvrijheid van aluminium zijn kozijnen van dit materiaal bij uitstek geschikt voor gevels, serres en veranda’s. Het is lichtgewicht, duurzaam en verbazingwekkend sterk, waardoor het vaak wordt gebruikt voor schuifpuien en vouwwanden.

Bij Alcuro Glas en Kozijnen leveren wij aluminium kozijnen van gerenommeerde merken zoals Aluprof, Reynaers, Aliplast, Sch√ľco en Heroal. Voor modellen als de Aluprof MB (Steellook kozijn), Aluprof MB Slimline, Aluprof MB 60 en 86, Aluprof MB 59 en 77 HS hefschuifpui en de Foldline (=vouwwand) kunt u bij ons terecht.

Verschil tussen aluminium en kunststof kozijnen

Er zijn een aantal verschillen tussen aluminium en kunststof kozijnen. Misschien wel de belangrijkste reden om voor aluminium te kiezen in plaats van kunststof is dat het materiaal sterker is waardoor er bredere en hogere kozijnen mee gemaakt kunnen worden. Een deurhoogte van bijvoorbeeld 2700mm is in kunststof niet te doen maar kan in aluminium heel gemakkelijk.

Een ander verschil is dat aluminium kozijnen in vrijwel alle Ral kleuren geleverd kunnen worden, bij kunststof ben je beperkt tot de beschikbare foliekleuren. Ook tweekleurig kozijnen, binnen anders dan buiten, is mogelijk.

De kleuren zijn uit te voeren in 3 designs namelijk; glad mat (met een glasgraad van ca. 30%), glad glanzend (met een glansgraad van ca. 70%) of structuur.

Aluminium kozijnen zijn zeer goed isolerend, maar bieden over het algemeen iets minder isolatiewaarde dan kunststof kozijnen. Toch zijn zowel kunststof als aluminium kozijnen erg duurzaam en gaan lang mee. Kunststof kozijnen zijn niet gevoelig voor rot of insectenplagen, terwijl aluminium kozijnen beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden.

In situaties waarbij 30 minuten, 60 minuten of 90 minuten brandvertraging vereist is zijn  aluminium kozijnen weer geschikter omdat kunststof eerder smelt bij hoge temperaturen.

De kosten van aluminium kozijnen

Voor de montage van nieuwe aluminium kozijnen heeft u vast specifieke wensen. Door ons van wat informatie te voorzien kunnen we u een schatting van de prijsopgave geven. Zo kunt u een inschatting maken van de totaalprijs voor het monteren van onze kozijnen.

Subsidie

In sommige gevallen is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van uw woning. Voor meer informatie daarover kunt u ons benaderen of kijken op de website van de RVO (rvo.nl).

Kies voor Alcuro

Alcuro levert hoogwaardige aluminium kozijnen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en gemaakt zijn van de beste materialen. Onze experts adviseren u graag over de mogelijkheden en bieden een op maat gemaakte oplossing die perfect past bij uw wensen en eisen. Met onze complete montage van de kozijnen bent u verzekerd van een professionele installatie.

Ons werkgebied bestaat uit Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Leiden, Zoetermeer, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk, Woerden en omgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze kozijnen en de mogelijkheden voor uw project.

Onze medewerkers staan voor u klaar en bieden u graag een advies op maat. U kunt ons bereiken via telefoonnummer +31 (0) 85 0600 859 of per e-mail op info@alcuro.nl. Kies voor Alcuro en geniet van de vele voordelen van aluminium kozijnen!