Aralco ventilatieroosters

Het assortiment van Aralco bevat ventilatieroosters van uitstekende kwaliteit voor verschillende toepassingen. Het assortiment bevat de volgende modellen: FireCatch, FlatAir, FlatAir, InnoFlat, Innolit, InnovAir, Junior 150, MultiCoust, MultiTop, MultiAir en VariaCoust. 

De Junior 150, vroeger Junior 150 Turbo genoemd, is het meest verkochte model van Aralco. Het is een ton rooster, compact, met een luchtdoorlaat van 13 dm3/s bij 1 PA en een glasaftrek van 79mm.
Op het moment dat er een behoefte is aan een zo hoog mogelijke ventilatiecapaciteit is de MultiAir het meest geschikt. Met een luchtdoorlaat van 14 of 19 of 21 dm3/s bij 1 PA en een glasaftrek van 92mm.   

De FlatAir is een heel plat ventilatieroosters wat speciaal ontworpen is voor plaatsing in schuifpuien. Het heeft een luchtdoorlaat van 11 dm3/s bij 1 PA en een glasaftrek van 90mm.

De VariaCoust is een sterk geluiddempende suskast. Indien u de extreme geluiddemping van een suskast niet nodig heeft dan is de MultiCoust een bugetvriendelijk alternatief. Dat is een geluiddempend susrooster maar het haalt niet de waardes die een VariaCoust haalt.

De FireCatch is een gepatenteerd ventilatierooster met een brandwerendheid van meer dan 30 minuten. Met de behaalde klasse EI 30/EW 30 voldoet de FireCatch aan de in het bouwbesluit gestelde eis voor gevels met een WBDBO van 30 minuten. De brandtesten zijn door het geaccrediteerde laboratorium Efectis uitgevoerd volgens de Europese norm, EN 1354-1. Het rooster is getest in een hardhouten kozijn en in kunststof kozijnen van de merken K-Vision en De Ceuninck. Het testrapport vindt u hieronder.

Een rooster kan in bijna iedere gewenste RAL kleur uitgevoerd worden. Daarnaast kunt u bij veel modellen kiezen voor EPC uitvoering. De EPC uitvoering is een zelfregelende klep aan de buitenkant in de kap van het rooster, die automatisch reageert op veranderende winddruk en ervoor zorgt dat de druk naar binnen toe constant blijft.

De klep of ton van het rooster wordt bij een lengte van 1500 mm in twee gelijke delen gesplitst. De lengte van 2500 mm is de maximale lengte waarbij een goed functionerend rooster kan gegarandeerd worden.