Beloopbaar glas

Dat de toepassingsmogelijkheden van glas heel groot zijn wordt bewezen met beloopbaar glas. Het draagt bij aan een groot ruimtelijk effect in een gebouw, geeft een moderne uitstraling en is bovendien altijd een blikvanger. Beloopbaar glas wordt toegepast in vloeren, traptreden en in sommige gevallen zelfs als brug. Omwille van de sterkte wordt glas wat beloopbaar moet zijn altijd uitgevoerd in gelaagd glas. Het gelaagde glas is opgebouwd uit twee of meer glasbladen. Daartussen in bevinden zich meerdere PVB folies; naar wens van de opdrachtgever transparant, gekleurd of mat van uitvoering. De bovenruit wordt meestal ook nog eens gehard voor extra sterkte.

Ter voorkoming van uitglijden, want glas kan behoorlijk glad zijn als het wat vochtig is, is het mogelijk om de bovenste ruit van een antisliplaag te voorzien. Die antislip bestaat uit een ruwe emaille zeefdruklaag van hele kleine puntjes die op de bovenste ruit aangebracht worden. Die puntje zijn zo klein dat ze nauwelijks te zien zijn maar ze zorgen er wel voor dat het glasoppervlakte stoef wordt.

Het bepalen van de glasdikte van beloopbaar glas hangt in grote mate af van de wijze waarop het geplaatst wordt en natuurlijk van de gewenste afmetingen. De glasdikte varieert van 25mm tot wel 60mm en de randen worden altijd rondom gepolijst. Vraag voor uw specifieke situatie een offerte met glasdikte advies bij ons op.