Brandvertragend glas

Brandvertragend glas, ook wel brandwerend glas genoemd, is een veiligheidsglas met een brandvertragende werking. De brandvertragende werking kan uiteenlopen van 30 minuten, 60 minuten, 90 minuten tot wel 120 minuten. In Nederland worden veel verschillende soorten brandvertragend glas aangeboden. Sommige soorten zijn gehard andere zijn gelaagd met een gietharslaag, weer andere soorten zijn gelaagd met een opschuimende brandvertragende gel.

Wij leveren brandvertragend glas met een opschuimende brandvertragende gel, dat glas is net als gelaagd glas opgebouwd uit meerdere lagen en voorzien van een opschuimende brandvertragende gel. Bij brand zet deze gel bij een temperatuur van ongeveer 120¬ļ uit, waardoor een hard en ondoorschijnend scherm ontstaat.
Dat heeft twee voordelen, allereerst worden de vlammen en de stralingswarmte tegengehouden door die gellaag. Daarnaast ontneemt het ondoorschijnend scherm het zicht van mensen op de uitslaande brand waardoor ze minder snel in paniek zullen raken.

De door ons geleverde brandvertragende beglazing is altijd tweezijdig vuurbelastbaar en getest bij TNO of een andere goedgekeurde testinstantie. Brandvertragend glas kan tegenwoordig in steeds grotere afmetingen geleverd worden. De afmeting hangt af van het kozijn waarin het gemonteerd wordt. In hout, staal en aluminium is al veel mogelijk. In kunststof kozijnen is alleen 30 minuten brandvertragend glas mogelijk bij bepaalde profielsoorten.

Klik hieronder op de keuzewijzer brandvertragend glas om naar de maximaal geteste afmetingen voor het door u gewenste brandvertragende glas te gaan. U kunt de gewenste brandvertragende tijdsduur, het materiaal waarvan het kozijn gemaakt is, horizontale of verticale plaatsing zelf invullen.