Figuurglas

Figuurglas, ook wel bekend als decoratief glas, voegt een vleugje elegantie en stijl toe aan ramen, deuren en andere glasoppervlakken. Met een breed aanbod aan patronen en texturen biedt figuurglas niet alleen privacy en uiterlijke verfijning, maar ook een speelse, natuurlijke lichtinval in uw leefruimtes.

Of u nu op zoek bent naar een unieke uitstraling voor uw woning of een functionele oplossing voor privacy en design, figuurglas opent de deur naar creatieve mogelijkheden voor glasgebruik in elke context. Bij Alcuro staan we voor u klaar als het gaat om het opmeten en monteren van figuurglas.


Wat is figuurglas?

Figuurglas is een speciaal type glas dat wordt gekenmerkt door diverse patronen, kleuren, reliƫfs of texturen die in het glasoppervlak zijn verwerkt. Deze decoratieve elementen kunnen variƫren van eenvoudige geometrische vormen tot unieke kunstzinnige ontwerpen. Figuurglas wordt vaak gebruikt in ramen, deuren en andere glasoppervlakken om privacy te bieden, terwijl het nog steeds natuurlijk licht doorlaat.

Het glas wordt ook gewaardeerd om zijn esthetische eigenschappen, omdat het een vleugje elegantie en stijl toevoegt aan zowel interieur als exterieur. Dit type glas wordt vaak gebruikt in zowel residentiƫle als commerciƫle gebouwen om een unieke uitstraling te creƫren en functionele behoeften te vervullen.

“Ontdek de unieke charme en mogelijkheden met figuurglas. Toepasbaar in tal van glasoplossingen.”


Hoe wordt figuurglas gemaakt?

Figuurglas wordt geproduceerd door een reliƫf of patroon in het glasoppervlak te creƫren tijdens het productieproces. Dit gebeurt meestal wanneer het glas nog heet en vloeibaar is. Onder hoge temperaturen zal het glas, dat door twee walsen doorgaat, de vorm aannemen die gewenst wordt. Dit resulteert in een doorzichtig glas met reliƫf, dat verschillende decoratieve patronen en texturen kan hebben.


Meer privacy dankzij figuurglas

Figuurglas is een uitstekende keuze als u meer privacy in uw ruimte wilt creƫren. Het diverse aanbod van figuurglas patronen en texturen zorgt ervoor dat u kunt genieten van een optimale privacy zonder in te leveren op natuurlijk licht. Figuurglas blokkeert het directe zicht en biedt toch een prachtige uitstraling. Hierdoor kunt u genieten van een gevoel van geborgenheid zonder in te boeten aan esthetiek en lichtinval.


De mogelijkheden met figuurglas

Er zijn diverse soorten figuurglas leverbaar. Afhankelijk van uw wensen kan het figuurglas verschillende patronen en texturen hebben. Enkele populaire soorten figuurglas zijn:

  1. Figuurglas met patroon of reliƫf: Dit type figuurglas heeft verticale ribbels of texturen die een interessante afbeelding of lichtbreking creƫren. Het wordt vaak gebruikt voor privacy in ramen en deuren. Ook satijn glas, mat glas of satinato glas vallen in deze groep.
  2. Ril geslepen glas: Dit glas heeft een in het glas geslepen patroon van matte of blanke lijnen. Het wordt vaak gebruikt om bovenlichten, ramen en deuren een traditionele uitstraling te geven. Rillen hebben vaak een V-vorm of U-vorm en kunnen 3mm, 6mm of 10 mm breed zijn.
  3. Kruisroeden: kruisroeden zijn gekleurde decoratieve aluminium stroken van 10mm, 18mm, 26mm of 45mm breedte die in de spouw tussen het isolatieglas aangebracht worden. De spouw is de afstandhouder tussen de binnenruit en de buitenruit. Daardoor ontstaat een mooie gekleurde vakverdeling in het glas.
  4. Wienersprossen: wienersprossen, ook wel weense roeden genoemd, zijn blanke, witte of zwarte gekleurde aluminium afstandhouders van 20mm, 24mm, 30mm of 40mm breedte die in de spouw tussen het isolatieglas aangebracht worden. De spouw is de afstandhouder tussen de binnenruit en de buitenruit. Aan de buitenzijde van het glas wordt er een (houten of kunststof) roede op het glas geplakt. Daardoor krijgt de isolatieglas ruit de uitstraling van heel veel kleine ruitjes.

Figuurglas met een patroon of reliƫf of glas wat ril geslepen is verkrijgbaar als enkelglas en kan ook samengebouwd worden tot isolatieglas. Kruisroeden of wienersprossen kunnen alleen maar in de spouw van het isolatieglas aangebracht worden.


Meer weten over figuurglas?

Wilt u meer weten over een specifiek soort figuurglas? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project of woning? Bij Alcuro staan onze experts klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van gedetailleerd advies op maat.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over figuurglas en ontdek hoe dit decoratieve glas uw project kan verfraaien en aan uw behoeften kan voldoen.


Veelgestelde vragen

Wat is het doel van figuurglas?

Figuurglas wordt vaak gebruikt om privacy te bieden in ruimtes waar daglicht nog steeds gewenst is. Het glas heeft patronen, texturen of reliƫfs die de doorkijk belemmeren terwijl het licht doorlaat. Dit maakt het ideaal voor gebruik in badkamers, deuren, ramen en scheidingswanden waar privacy een belangrijke overweging is.

Zijn er verschillende soorten figuurglas beschikbaar?

Ja, er zijn tal van variaties in figuurglas beschikbaar, waaronder verschillende patronen, texturen en ontwerpen. U kunt kiezen uit een breed scala aan figuurglas-opties om aan uw specifieke behoeften en stijlvoorkeuren te voldoen. Onze experts kunnen u adviseren over welk type figuurglas het beste bij uw project past.