Geluidwerend glas

Geluidwerend glas, ook wel akoestische beglazing genoemd, biedt een uitstekende oplossing voor het verminderen van geluidsoverlast van buitenaf. Of het nu gaat om drukke winkelstraten, snelwegen, stations, spoorverkeer of luchthavens, geluidwerend glas dempt het geluid en zorgt voor een rustiger binnenklimaat. Bovendien zijn er wetten en regels met betrekking tot de maximale geluidsniveaus in gebouwen, die variƫren afhankelijk van het gebouwtype en de specifieke ruimte. Door het gebruik van de juiste beglazing kan het harde buitengeluid tot een aanvaardbaar niveau worden teruggebracht.

Bij Alcuro behoort geluidswerend glas uiteraard tot ons assortiment. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We staan graag voor u klaar.

visual-glas

Wat is geluidswerend glas?

Ervaart u regelmatig geluidsoverlast door situaties rondom uw woning of bedrijfspand? Vervelend, maar er zijn gelukkig veel mogelijkheden om de geluidsisolatie te verhogen.

Geluidwerend glas bestaat uit ten minste twee glasbladen, gescheiden door akoestische folies in plaats van de gebruikelijke PVB folies bij gelaagd glas. Bij isolatieglas zijn de binnen- en buitenruit ongelijk in dikte om de geluidsisolerende eigenschappen te verbeteren.

De geluidsisolatieprestaties van glas worden getest volgens NEN EN ISO 140-3 door erkende meetlaboratoria en worden uitgedrukt in RW, RW + C en RW + Ctr. De C-waarde houdt rekening met geluidsbronnen zoals verkeer in woonwijken, treinverkeer, snelwegverkeer en vliegtuigen op korte afstand, terwijl de Ctr-waarde rekening houdt met bronnen zoals stadsverkeer, treinen op lage snelheid en discomuziek.

Voordelen geluidwerende beglazing

  • Geluidsisolerend glas wordt gezien als een waardevermeerdering van het huis
  • Isolerend glas is in alle situaties inzetbaar
  • Wooncomfort stijgt door verbeterde geluidsisolatie
  • Nauwelijks te zien dat het om geluidswerend glas gaat
  • Verhoogde akoestiek binnenshuis
  • Geluidwering is toepasbaar bij alle soorten beglazing van HR glas tot triple glas

Geluiddempend glas, de oplossing voor geluidsoverlast!

Woont u in de buurt van een drukke winkelstraat? Of ervaart u geluidshinder door voorbij razende treinen of overvliegende vliegtuigen? Met behulp van geluiddempend glas verlaagt u de overlast en creƫert u een aangenamer en rustiger woon- en leefklimaat.

Geluiddempend glas is speciaal ontworpen om geluidsgolven te absorberen en te verminderen, waardoor het geluid dat uw huis binnenkomt aanzienlijk wordt verminderd. Hierdoor kunt u genieten van een stillere en meer ontspannen leefomgeving, ondanks de nabijheid van lawaaierige straten, treinen of vliegtuigen. Daarnaast kan geluiddempend glas ook helpen om de energie-efficiƫntie van uw huis te verbeteren en uw energierekening te verlagen door de warmte binnen te houden en kou buiten te houden. Kortom, geluiddempend glas kan een waardevolle investering zijn om het comfort en de kwaliteit van uw leefomgeving te verbeteren.

Kies voor geluidwering glas van Alcuro

Als specialist op het gebied van glas en kozijnen biedt Alcuro een ruim assortiment aan geluidwerende glas-oplossingen. Wij leveren alle soorten en merken geluidwerend glas, zoals: Climaplus Silence, Climalit Silence, Themobel Phonibel en Insulight Phon. Deze merken staan bekend om de kwaliteit en probleemoplossend vermogen.

Ons werkgebied bestaat uit Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Leiden, Zoetermeer, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk, Woerden en omgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze glasoplossingen en de mogelijkheden voor uw project.

Onze medewerkers staan voor u klaar en geven u graag een advies op maat. U kunt ons bereiken via telefoonnummer +31 (0) 85 0600 859 of per e-mail op info@alcuro.nl. Kies voor Alcuro en geniet van de vele voordelen van geluidwerend glas!