Glas in lood

Glas in lood is een populaire glaskeuze om uw woning of bedrijfspand te voorzien van een unieke touch. Het product is al eeuwenlang een prachtige eye-catcher en treffen we voornamelijk aan in kerken, oude panden en musea. Maar ook in moderne woningen wordt er steeds vaker voor glas in lood gekozen.

 Bij Alcuro bent u aan het juiste adres voor de montage van glaswerken en kozijnen. Ongeacht de afmeting of bouwjaar van uw pand is het in vrijwel alle situaties mogelijk om glas in lood te plaatsen. Neem dan ook geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wat is glas in lood?

Glas in lood is een kunstvorm die al eeuwenlang wordt toegepast in woningen en gebouwen. Het geeft een vertrek een eigen sfeer door het binnenvallende licht subtiel te breken en te kleuren. De kleuring van het glas verandert elk moment van de dag, afhankelijk van de stand van de zon. Dit zorgt voor een unieke en levendige sfeer in de ruimte.

Glas in lood vindt u vandaag de dag vooral in kerken, oude panden en musea. Het wordt ook steeds vaker toegepast in moderne woningen en kantoren. Glas in lood is een duurzame en onderhoudsvriendelijke kunstvorm die jarenlang meegaat. Het is ook een zeer persoonlijke kunstvorm, want u kunt uw eigen ontwerp laten maken.

“Glas in lood is een kunstvorm die licht en kleur gebruikt om uw pand van een prachtige uitstraling te voorzien.”

De oorsprong van glas in lood

Glas in lood is een oude kunstvorm die al in de oudheid werd toegepast. De eerste glas in lood panelen werden gevonden in Mesopotami√ę en Egypte. In de middeleeuwen werd glas in lood steeds populairder en werd het gebruikt in kerken, kloosters en andere religieuze gebouwen. In de renaissance werd glas in lood ook gebruikt in particuliere woningen en werd het een populaire kunstvorm onder de rijken en de machtigen.

De voordelen van glas in lood

Glas in lood heeft vele voordelen, denk bijvoorbeeld aan:

– Een unieke en levendige sfeer
– Een goede isolatie
– Een hoge duurzaamheid
– Een lage onderhoudsbehoefte
– Een breed scala aan mogelijkheden

Kies voor Alcuro

Als kozijn- en raamspecialist mag glas in lood absoluut niet ontbreken in ons aanbod aan glastoepassingen. Glas in lood is een prachtige en duurzame kunstvorm die uw woning of kantoor een unieke sfeer kan geven. Bent u ge√Įnteresseerd in glas in lood of benieuwd naar de toepassingen voor uw situatie? Neem dan contact op met Alcuro voor meer informatie.