Hardglazen deuren

Hardglazen deuren zorgen voor een lichte en moderne uitstraling in een ruimte. Wij leveren glazen deuren en wanden voor binnen- en buitentoepassing. Op het gebied van glazen deuren bestaan er een drietal uitvoeringen, namelijk gewone binnendeuren, taatsdeuren en schuifdeuren.

Gewone binnendeuren

De glazen deur hangt aan scharnieren in een sponning en kan aan één zijde worden geopend en gesloten. Dat is de meest gebruikte en de goedkoopste oplossing. Het is ook mogelijk om een doorslaande scharnier toe te passen. In dat geval kan de deur aan twee zijden geopend worden.

Taatsdeuren

Door toepassing van een vloerveer kan de deur naar twee kanten worden geopend. Wanneer de deur weer loslaten wordt, komt deze terug in de originele beginstand. Voor deze toepassing is geen kozijn nodig.

Schuifdeuren

De glazen deur wordt door middel van een loopprofiel of railsysteem aan het plafond of aan de muur opgehangen. Op de vloer wordt een geleideblokje gemonteerd.

Hardglazen deuren en wanden kunnen in de kleuren blank, brons , grijs, groen, extra helder en satijnglas geleverd worden. Daarnaast kunnen ze onder andere worden uitgevoerd in de figuurglassoorten Crepi, Chinchilla en Mastercarr√©. Indien u dat wenst kunnen ze ook in verschillende designs uitgevoerd worden, zodat de glazen deur precies die uitstraling krijgt die bij de omgeving past. Zo kunnen er bijvoorbeeld diverse matte stroken of een afbeelding op de deur gezeefdrukt worden. Ter bescherming van het gematteerde oppervlak wordt er een anti-vette vinger coating op het glas aangebracht.