HR++ isolatieglas

Isolerend dubbelglas bestaat uit twee glasbladen die door een afstandhouder aan de rand van het glas met elkaar verbonden worden. De overgebleven ruimte aan de rand van het glas wordt afgesloten door een speciale kit, zodat een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas, ook wel spouw genoemd, is gevuld met droge lucht. Isolerend dubbelglas isoleert tot tweemaal beter dan enkele beglazing.

De mate waarin een ruit de warmte die van binnen naar buiten wil ontsnappen tegenhoudt wordt uitgedrukt in de U-waarde. De U-waarde is een maat voor de hoeveelheid warmte, uitgedrukt in Watt/m2, die door een ruit van 1m2 per seconde verdwijnt bij een temperatuurverschil van 1 graad Kelvin tussen binnen en buiten. Hoe lager de U-waarde is, hoe beter een ruit de warmte tegenhoudt. Een lage U-waarde wordt bereikt door drie factoren. Door de spouwdikte, de luchtvulling of gasvulling in die spouw en door een eventuele HR coating op de ruit.

HR++ isolatieglas (=Hoog Rendement beglazing) is isolerend dubbelglas met de laagst mogelijke U-waarde. Dat komt omdat op een van de twee glasbladen een HR coating is aangebracht, de spouwbreedte minimaal 13mm is en de spouw een argon gasvulling heeft. Die coating in combinatie met de gasvulling zorgen ervoor dat warmtestraling vanuit de binnenruimte grotendeels teruggekaatst wordt, zodat de warmte niet naar buiten kan ontsnappen. HR++ beglazing isoleert tot vijf maal beter dan enkele beglazing en tot tweemaal beter dan normaal dubbelglas!

Isolatieglas is ingedeeld in vier groepen op basis van de U-waarde.
1) gewoon dubbelglas, ook wel standaard isolatieglas, met een U-waarde van 2,1 of hoger.
2) HR beglazing met een U-waarde van 2,0 tot en met 1,7.
3) HR+ beglazing met een U-waarde van 1,6 tot en met 1,3.
4) HR++ beglazing met een U-waarde van 1,2 en lager.
Tot deze laatste groep behoort ook de triple beglazing.

De toepassingsmogelijkheden van isolatieglas en HR beglazing zijn eindeloos. In verticale en horizontale beglazing. In combinatie met geluidwering, zonwering, veiligheid, inbraakbeveiliging, brandwering en kogelwering om maar eens wat te noemen. Het is zelfs mogelijk om isolatieglas uit te rusten met een zelfreinigende coating op buitenruit of met jaloezieĆ«n in de spouw.

Een bekend type isolerend dubbelglas uit het verleden is Thermopane. Alhoewel dit eigenlijk een merknaam is, was de bekendheid zo groot, dat de term ook gebruikt werd, en soms wordt, voor dubbelglas in het algemeen.
Als groothandel leveren wij onderstaande merken zoals; Optitherm, Insulight Therm, Insulight Sun, Screenline, Activ, Optiwhite, Isolide, Isolide Superplus, Thermobel, Thermobel Top, Stopray, Stopsol, Sunergy, Climaplus Ultra N, Climalit, Climplus XN, Climplus Cool-Lite, Hero-Plus S, Hero-Therm, Neutral Super, Isopane Silverstar EN Plus en veel meer.

Bent u op zoek naar een glasleverancier? Bel of mail ons en we komen graag bij u langs om kennis te maken!