HR++ isolatieglas

Zijn uw ruiten toe aan vervanging? Of zoekt u naar een praktische en relatief
kostenbesparende wijze om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen? Met HR++ isolatieglas versterkt u de isolatiewaardes in uw ruimtes, waardoor u energie bespaart en het comfort in uw huis of bedrijfspand per direct verhoogt. HR++ isolatieglas bestaat uit twee glasplaten met een isolerende gasvulling ertussen, waardoor het warmteverlies wordt verminderd. Hierdoor hoeft u minder te stoken om uw pand op een comfortabele temperatuur te houden.

De voordelen van dubbelglas (HR ++ glas)

Dubbelglas, ook wel bekend als Isolatieglas HR++, biedt verschillende voordelen ten opzichte van enkel glas. Hier zijn enkele voordelen van dubbelglas:

Verbeterde isolatie: Dubbelglas bestaat uit twee glasplaten met een isolerende laag ertussen, meestal gevuld met een edelgas zoals argon. Dit zorgt voor een betere thermische isolatie, waardoor warmteverlies wordt verminderd en energie efficiƫntie wordt verhoogd. Het houdt de warmte binnen tijdens de winter.

Lagere energiekosten: Door de verbeterde isolatie van dubbelglas hoeft u minder te stoken om uw huis of pand op een comfortabele temperatuur te houden. Dit resulteert in lagere energiekosten en kan u helpen geld te besparen op uw energierekeningen op de lange termijn.

Verhoogd comfort: Dubbelglas vermindert tocht en koude straling, waardoor u een aangenamere leef- of werkomgeving creƫert. U zult minder last hebben van koude plekken in de buurt van ramen en de temperatuur in uw huis zal gelijkmatiger zijn.

Geluidsisolatie: Dubbelglas heeft ook goede geluidsisolerende eigenschappen. Het kan geluid van buiten effectief dempen, waardoor de ruimtes in uw huis of pand rustiger en stiller wordt. Dit is vooral gunstig als u in een drukke omgeving woont, dicht bij een weg of andere geluidsbronnen.

Verminderde condensatie: Dubbelglas kan condensatie op de ramen verminderen. Door de isolerende eigenschappen van dubbelglas blijft de binnenzijde van het glas warmer, waardoor het risico op condensatie wordt verminderd. Dit helpt om vochtproblemen en mogelijke schimmelvorming te voorkomen.

Dubbelglas bestellen? Verdiep u in de mogelijkheden

Als u dubbel glas wilt bestellen, zijn er verschillende mogelijkheden waarin u zich kunt verdiepen. Het belangrijkste is om te kiezen voor maatwerk, omdat dit een uitstekende keuze is voor een perfecte pasvorm en optimale prestaties.

Bij het bestellen van dubbel glas op maat kunt u de afmetingen en specificaties aanpassen aan uw specifieke behoeften en de kenmerken van uw woning. Dit zorgt ervoor dat het dubbelglas perfect past in uw raamkozijnen en dat er geen ruimte is voor luchtlekken of warmteverlies.

Zijn er verschillen in HR glas?

HR staat voor Hoog Rendement. Dit betekent dat HR glas een efficiƫntere warmte-isolatie biedt dan traditioneel enkel glas of standaard dubbelglas. Het gebruik van HR glas in uw woning kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van het comfortniveau, ongeacht het seizoen.

Door de isolerende eigenschappen van HR glas wordt warmteverlies beperkt, de HR coating die op het glas aangebracht wordt houdt namelijk de warmtestraling grotendeels tegen waardoor u in de winter geniet van een warme en behaaglijke omgeving. Ook de argon gasvulling in de spouw, dat is de afstandhouder tussen het glas, draagt bij aan een verbeterde isolatie.

In het verleden werd veel gewoon dubbelglas verkocht, ook wel thermopane genoemd, het is al verkrijgbaar sinds 1948 maar werd vooral erg populair na de oliecrisis van 1973. Dat glas bestaat uit een buitenruit en een binnenruit met daar tussenin een luchtgevulde afstandhouder.

Het nieuwere HR++ glas, wat ongeveer sinds eind jaren 80 op de markt gekomen is, is een verbeterde versie van gewoon dubbelglas. Het heeft een hogere isolatiewaarde dan gewoon dubbelglas dankzij de HR coating.
De HR coating is een flinterdunne, onzichtbare coating van metaal die op Ć©Ć©n van de twee glasbladen zit. Deze coating blokkeert de kunstmatig opgewekte warmte die van binnen komt. Zo kan de warmte van binnen het huis niet meer verlaten. En vervolgens is er ook nog HR+++ glas, dat triple glas genoemd wordt. Dit type bestaat uit drie glasplaten met meerdere lagen coating en gasvullingen. Dit zorgt voor de hoogste isolatiewaarde, maar kan ook dikker en zwaarder zijn dan de andere.

Isolatiewaarde van glas

De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in een U-waarde. De U-waarde gemeten in W/m 2 K ( = in Watt per m 2 Ā Kelvin) geeft aan hoeveel warmte (Watt) er per vierkante meter glas en per graad temperatuurverschil wordt doorgelaten.

Hoe lager de U-waarde is des te beter het glas isoleert. Gewoon dubbelglas 5-15-4 heeft een U-waarde van 2,7 W/m 2 K HR++ isolatieglas 5-15-4 heeft een U-waarde van 1,1 W/m 2 K HR++ isolatieglas met een betere coating 5-15-4 heeft een U waarde van 1,0 W/m 2 K.

HR+++ triple isolatieglas 4-14-4-14-4 heeft een U-waarde van 0,6 W/m 2 K VacuĆ¼m isolatieglas heeft een U-waarde van 0,4 W/m 2 K

Dubbelglas kopen? Kies voor Alcuro

Als u op zoek bent naar hoogwaardig dubbel glas HR++, dan is Alcuro de juiste keuze. Alcuro is een betrouwbare leverancier van hoogwaardige glasproducten en biedt een breed scala aan opties voor HR++ en HR+++ isolatieglas.

Bij ons kunt u rekenen op uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Onze materialen voldoen te allen tijde aan de hoogste normen op het gebied van isolatie en energie-efficiƫntie. U kunt erop vertrouwen dat uw investering in isolatieglas van Alcuro zich op de lange termijn zal terugbetalen door energiebesparing en verbeterd comfort in uw woning.

We staan graag voor u klaar om u meer te vertellen over de mogelijkheden van isolatieglas. Neem gerust een kijkje op onze website, bezoek ons of nodig ons vrijblijvend bij u thuis uit om de mogelijkheden te bespreken.