Slide background

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsarm. Doordat ze zeer goed bestand zijn tegen weer en wind en nooit geschilderd hoeven te worden bent u verzekerd van gemak. U hoeft ze alleen af en toe schoon te maken en dan zien ze er weer uit als nieuw. Mocht er onverhoopt toch wat water in het kozijn terechtkomen dan wordt dat afgevoerd door de ontwateringssleuven. Het vocht krijgt dus geen kans om in te werken op het kunststof kozijn.

Kunststof kozijnen

Door toepassing van staal met een dikte van 3mm in de profielen bent u bij ons verzekerd van zeer sterke kunststof kozijnen. Door technische innovatie zijn ook kozijnen met houtnerf folie erg goed bestand tegen weer en wind. Wij geven daarom 10 jaar garantie op de door ons geleverde kunststof kozijnen.

Met kunststof kozijnen bent u verzekerd van een uitstekend thermische en geluidsisolatie. Doordat het kozijnprofiel opgebouwd is uit meerdere kamers wordt een optimale isolatiewaarde behaald. In de winter kunt u genieten van een prettig leefklimaat binnen omdat de warmte zoveel mogelijk binnen gehouden wordt. Onze kozijnen worden standaard uitgevoerd met HR++ beglazing zodat ook het energieverlies door het glas tot het minimum beperkt wordt.

Andere uitstralingen

Dankzij de mogelijkheid van folies met houtnerfstructuur heeft een kunststof kozijn een klassieke houten uitstraling. De folies zijn onder andere leverbaar in de veelgebruikte kleuren RAL 6009 dennegroen, RAL 3005 wijnrood en RAL 5011 staalblauw. Daarbij heeft het door ons aangeboden K-Vision kozijn een zogenaamde HVL design dat wil zeggen een houtlookverbinding. Een houtlookverbinding is een rechte verbinding in de hoek van het kozijn zoals bij een houten kozijn, daardoor is hij niet meer van een houten kozijn te onderscheiden.

Kozijnen

Normaal heeft een kunststof kozijn altijd een verstekverbinding. Kortom de voordelen van een kunststof kozijn met het uiterlijk van een houten kozijn. De maximale glasdikte die we standaard kwijt kunnen in de door ons aangeboden kunststof kozijnen is 39mm en de minimale glasdikte is 13,5mm. Door toepassing van een verbredingsprofiel, de glaslat steekt dan naar binnen toe uit net als een opdeklat, kan er zelfs een glasdikte van 55mm toegepast worden. Alcuro Glas en Kozijnen levert kunststof kozijnen van de merken Gealan, K-Vision, Rehau, Schüco en Veka.