Monumentenglas

Speciaal voor monumentale panden die vaak onder de monumentenzorg vallen, is er monumentenglas ontwikkeld. Het uitgangspunt daarbij is dat het karakteristieke gevelaanzicht van weleer gewaarborgd blijft.

 Bij Alcuro hebben wij ruime ervaring op het gebied van kozijnen en glas. Monumentenglas mag dan ook niet ontbreken in het aanbod aan glasoplossingen dat wij bieden. 

Wat is monumentenglas?

Monumentenglas is een speciaal type glas dat is ontworpen voor gebruik in monumentale gebouwen. Het is gemaakt van getrokken glas, dat een zachte, onregelmatige spiegeling heeft. Dit is kenmerkend voor oude gebouwen en zorgt voor een authentieke uitstraling. Monumentenglas is ook voorzien van een gasvulling, waardoor het beter isoleert dan traditioneel glas. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.

Alcuro Glas en Kozijnen levert monumenten isolatieglas met een totale glasdikte van 7mm. De samenstelling van het glas is 2-3-2 en de u-waarde bij een argon gasvulling in de spouw is 2,6 W/m2 K. Bij een krypton gasvulling in de spouw daalt de u-waarde zelfs naar 2,0 W/m2 K! De buitenruit is uitgevoerd in getrokken glas, waardoor men de zachte, onregelmatige spiegeling behoud die juist zo karakteristiek is voor gevels in historische gebouwen en monumenten.

‚ÄúBehoud de karakteristiek van uw monumentale pand met behulp van monumentenglas van Alcuro.‚ÄĚ

De voordelen van monumentenglas

  • Beschermt het karakteristieke gevelaanzicht: Monumentenglas is gemaakt van getrokken glas, dat een zachte, onregelmatige spiegeling heeft. Dit is kenmerkend voor oude gebouwen en zorgt voor een authentieke uitstraling.
  • Beter isolerend dan traditioneel glas: Monumentenglas is voorzien van een gasvulling, waardoor het beter isoleert dan traditioneel glas. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.
  • Duurzaam: Monumentenglas is een duurzame oplossing, omdat het beter isoleert dan traditioneel glas. Dit zorgt voor lagere energiekosten, wat goed is voor het milieu.

 Als u eigenaar bent van een monumentaal pand, dan is monumentenglas een goede keuze voor uw ramen. Het beschermt het karakteristieke gevelaanzicht, maar biedt ook een goede isolatie tegen warmte en kou. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.

 Kies voor Alcuro

Monumentenglas is een duurzame en energiezuinige oplossing voor monumentale panden. Het beschermt het karakteristieke gevelaanzicht, maar biedt ook een goede isolatie tegen warmte en kou. Dit zorgt voor lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.

¬†Wanneer u ge√Įnteresseerd bent in monumentenglas raden we aan om vrijblijvend contact op te nemen. Zo kunnen wij de eventuele mogelijkheden doornemen en uw monument verrijken.