Toebehoren

Alle roosters worden standaard rechts en links bovenaan voorzien van een bedieningshendel. Daarnaast kan er gekozen worden voor een extra stang of koordbediening.

Stangbediening

De stangbediening is standaard 750mm lang en kan in de bestaande hendel van een ventilatieroosters geklikt worden. De stangbediening is leverbaar in dezelfde kleur als het rooster. Blank aluminium, RAL 9010 wit, RAL 9001 crème en RAL 9005 zwart zijn voorraad kleuren.

Koordbediening

Een koordbediening is standaard 750mm lang en wordt links of recht bovenaan het rooster, op de plaats van het hendel, gemonteerd.

Aerofil

Om het binnendringen van fijn stof tegen te gaan heeft Aralco de Aerofil ontwikkeld. De belangrijkste eigenschap van de Aerofil is dat hij permanent elektrostatisch geladen is. Door die elektrostatische lading trekt ieder vezel in de filter als een magneet vuil en stof aan. De Aerofil filtert tot 90% van alle PM10-deeltjes uit de instromende lucht. Bovendien laat de open structuur van het filtermateriaal heel gemakkelijk lucht door, waardoor de Aerofil een hoge efficiënte combineert met een lage luchtweerstand.

De Aerofil kan achteraf nog in een reeds geplaatst rooster gemonteerd worden. Dat betekend dat het ook gemakkelijk vervangen kan worden op het moment dat het filter verzadigd is. Zelfs als het filter verzadigd is raakt het rooster niet verstopt, u krijgt dus altijd voldoende frisse lucht in uw woning.