Vacuümglas

Vacuümglas wordt ook wel het glas van de toekomst genoemd en dat is niet zonder reden! Het vacuüm isolatieglas biedt een zeer hoge isolatiewaarde met een U-waarde tot wel 0.4 W/m2K! Feitelijk is vacuümglas het glas met de beste isolatiewaarde die er op dit moment te krijgen is! Vacuümglas combineert deze excellente energieprestaties ook nog een smet ene hoge geluidsreductie! Dankzij de geringe dikte kan het zonder problemen worden gemonteerd in bestaande kozijnen van alle bouwjaren, waardoor het een ideale keuze is voor zowel  nieuwbouwprojecten als renovatieprojecten.

Bij Alcuro bent u aan het juiste adres voor de levering en montage van glaswerken en kozijnen. Ongeacht de afmeting of het bouwjaar van uw pand is het in vrijwel alle situaties mogelijk om vacuümglas te laten plaatsen. Neem dan ook geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

visual-glas

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van isolatieglas. Het bestaat uit twee glasplaten van 4mm glasdikte met een vacuüm tussenruimte van 0,3mm. Eén van de 4mm ruiten of beide zijn voorzien van een Nano coating, waardoor warmte- en geluidsisolatie op ongekende wijze worden verbeterd. In feite kun je het zien als heel dun isolatieglas. Doordat er geen lucht meer tussen de glasplaten aanwezig is, kunnen er geen warmte-uitwisselingen meer plaatsvinden. Dit zorgt voor een zeer hoge isolatiewaarde en maakt het mogelijk om de energieprestatie van gebouwen aanzienlijk te verbeteren.

Vacuümglas is in de hedendaagse markt een steeds populairdere keuze, vanwege de vele voordelen die het biedt ten opzichte van traditioneel isolatieglas. Naast zeer hoge isolatiewaarde, geluidsisolatie is het ook licht van gewicht en dus gemakkelijk te monteren. Het vermindert het energieverbruik en de CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan een beter milieu en een lagere energierekening. Vacuüm glas is daarom niet alleen een slimme keuze voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer bedrijven en particulieren overstappen op vacuümglas.

“Vacuümglas past in alle oudere gebouwen, maar heeft een isolatiewaarde die beter is dan het modernste triple isolatieglas!”

De voordelen van vacuümglas

Het glas is ontzettend dun, waardoor het probleemloos in bestaande kozijnen kan worden gemonteerd. Oude details kunnen daardoor bewaard blijven. Daarnaast heeft vacuümglas een dunne randafdichting voor een optimaal zichtvlak.

De voordelen van vacuümglas zijn:

  • Zeer goede isolatiewaardes van het glas; U-waarde tot wel 0.4 W/m2K!
  • Zeer hoge geluidsreductie; de geluidwerende waarde van het glas is RW=36dB.
  • Beide ruiten zijn gehard waardoor het standaard al letselveilig glas is!
  • De randen zijn altijd plat poly geslepen.
  • Het glas is loodvrij en 100% recyclebaar.
  • Vacuüm glas is ook verkrijgbaar in een zonwerende variant.
  • Het gewicht van het glas is lager dan HR++ isolatieglas en triple HR+++ isolatieglas; het weegt maar 20kg per m2.
  • Het glas is 5x sterker dan ongehard glas van dezelfde dikte.
  • Thermische breuk is uitgesloten doordat het glas gehard is.
  • Wij geven 15 jaar productgarantie op vacuüm glas!

Vacuümglas bij Alcuro

Als specialist op het gebied van glas en kozijnen biedt Alcuro een ruim assortiment aan vacuümglas oplossingen. Ons vacuüm isolatieglas is beschikbaar in verschillende afmetingen en diktes, en kan op maat worden gemaakt voor uw specifieke project. Modelruiten met één of twee schuine zijden zijn mogelijk. Wij werken met erkende merken als Beng en Fineo en zetten de kwaliteit van onze producten op de eerste plaats. Hierdoor werken wij uitsluitend met de beste materialen en zorgen voor een snelle en professionele montage.

Door te kiezen voor vacuümglas van Alcuro kiest u voor de beste isolatie en hoogste energiebesparing voor uw gebouw. Ons werkgebied bestaat uit Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Leiden, Zoetermeer, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk, Woerden en omgeving.

Voor meer informatie over vacuümglas en de mogelijkheden voor uw project, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van een vrijblijvend advies. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 (0) 85 0600 859 of per e-mail via info@alcuro.nl.