Vouwwanden

Stelt u zich eens voor dat u de muren van uw huis kunt openvouwen en in één adem de frisse lucht van buiten inademt. Of dat u de muur van uw restaurant openvouwt waardoor het binnen en buitengedeelte één geheel wordt! Dat is precies wat aluminium vouwwanden mogelijk maken. Deze verrassende architecturale wonderen brengen binnen en buiten samen op een manier die ruimte, licht en vrijheid naar een geheel nieuw niveau tilt. 

Of u nu een liefhebber bent van de buitenwereld, bij mooi weer een groter terras wilt creëren door binnen en buiten samen te voegen, of gewoon meer flexibiliteit in uw leefruimte wilt, vouwwanden bieden een unieke ervaring. 

Wat is een vouwwand? 

Een vouwwand, ook wel bekend als een vouwdeur of harmonicadeur, is een type deur- of raamsysteem dat bestaat uit meerdere panelen die in elkaar kunnen worden gevouwen om een brede opening te creëren. Deze panelen vouwen naar wens naar buiten toe of naar binnen toe open. Ze zijn bevestigd aan een rail- of geleidesysteem waardoor ze soepel kunnen worden geopend en gesloten.

Vouwwanden worden vaak gebruikt om binnen- en buitenruimtes naadloos met elkaar te verbinden. 

Ze zijn populair in woningen en bij restaurants omdat ze een gevoel van openheid en ruimte bieden wanneer ze volledig zijn geopend. Dit maakt het gemakkelijk om van binnen naar buiten te gaan en vice versa, waardoor een harmonieuze overgang tussen de twee ontstaat.

De voordelen van vouwwanden

Vouwwanden zijn veel meer dan alleen maar een mooi stukje architectuur. Ze brengen een reeks voordelen met zich mee die de manier waarop we onze leefruimtes waarnemen en gebruiken, ingrijpend veranderen. Hier zijn enkele van de meest opvallende voordelen:

Ruimtelijke flexibiliteit: Vouwwanden maken het mogelijk om de grens tussen binnen- en buitenruimtes te vervagen. Of u nu een kleine woonkamer wilt uitbreiden, een feestelijke sfeer wilt creëren voor een speciale gelegenheid, of als restaurant uw terras wil vergroten, vouwwanden bieden de flexibiliteit om uw ruimte aan te passen aan uw behoeften.

Natuurlijk licht: Dankzij de grote aanwezigheid van glas in vouwwanden komt natuurlijk licht overvloedig naar binnen. Dit verbetert niet alleen de algehele sfeer van een ruimte, maar helpt ook om energie te besparen door het verminderen van de behoefte aan kunstmatige verlichting.

Veel mogelijkheden: Met aluminium vouwwanden kunt u afmetingen laten maken tot wel 1200 breedte en 3000mm hoogte. U kunt ervoor kiezen om één of meerdere loopdeuren in de wand te laten zetten, waardoor u bij minder weer van de deur gebruik kunt maken. U kunt ervoor kiezen om een gedeelte van de wand naar de linkerzijde en een ander gedeelte naar de rechterzijde open te laten vouwen.

Showroom: Wij begrijpen het dat u eerst iets zou willen zien, voelen en uitproberen voordat u tot aankoop overgaat. Daarom bieden we met dank aan onze fabrikant de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de showroom van de fabrikant. Bij interesse kunt u ons bellen of mailen om een afspraak te maken.

Vouwwanden installeren? Kies voor Alcuro

Kies voor Alcuro en laat ons uw ruimte transformeren met prachtige vouwwanden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en advies op maat. Dankzij onze jarenlange expertise en toewijding aan vakmanschap zorgen we voor een naadloze installatie die uw ruimte opent naar de buitenwereld.