Zonwerend glas

Bij het ontwerp van een modern gebouw wordt er naast de functionele en esthetische aspecten ook steeds vaker gekeken naar de economische aspecten. Hierbij wordt er met name rekening gehouden met de kosten voor klimaatbeheersing, die binnen de perken en geminimaliseerd dient te blijven. Dit mag echter niet ten koste gaan van de architectonische vrijheid. Met de komst van hoogwaardig zonwerende beglazing speelt de glasmarkt in op de ontwikkelingen op het gebied van energiezuinige ontwikkeling.

Met zonwerend glas kunt u genieten van een comfortabelere en energiezuinigere leefomgeving. Het vermindert de hoeveelheid warmte die uw huis binnenkomt, waardoor u minder hoeft te vertrouwen op airconditioning of ventilatoren om uw huis koel te houden. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een verminderde impact op het milieu.

visual-glas

Wat is zonwerende beglazing?

Zonwerende beglazing is een type glas dat speciaal is ontworpen om de hoeveelheid zonlicht en warmte die uw huis binnenkomt te verminderen. Het glas bevat een speciale Nano coating die infrarode straling reflecteert en de hoeveelheid zonnewarmte die uw huis binnenkomt vermindert, terwijl het natuurlijke licht dat uw huis binnen treed behouden blijft.

Om te voldoen aan de belangrijkste eisen moet zonwerend glas zowel lichttoetreding als zonnewarmtetoetreding verminderen. De verhouding tussen deze twee factoren, uitgedrukt in LTA en ZTA (ook wel aangeduid met g), geeft de selectiviteit van het glas aan. Naast het verminderen van de zonnewarmtetoetreding, biedt zonwerend glas ook andere voordelen, zoals het verlagen van energiekosten voor koeling, een hoge thermische isolatie en bescherming tegen verbleking van kleuren en afbraak van kunststoffen door vermindering van Uv-licht.

Voordelen van zonwerende coating glas

  • Warmte regulerend en ook een hoge thermische isolatie
  • Toepasbaar op vrijwel alle glassoorten
  • Gemakkelijk te combineren met alle raamdecoraties
  • Behoud van natuurlijk licht
  • Lagere energiekosten

Zonwerend glas prijs

De kosten voor zonwerend glas verschillen per situatie. Denk bijvoorbeeld aan het soort glas.

Er zijn sterk spiegelende zonwerende beglazingen die vooral in utiliteitsgebouwen toegepast worden en er zijn zeer neutrale zonwerende beglazingen die bijna niet van het HR++ glas te onderscheiden zijn. Van deze laatste groep wordt meestal in woningen gebruik gemaakt.

Zonwerend glas is zeker niet duur als je het vergelijkt met een investering in andere systemen waarmee je warmte buiten kunt houden.

De mogelijkheden lopen breed uiteen. Of u nu op zoek bent naar zonwerend HR++ glas, zonwerend triple glas of zonwerend dubbelglas, bij Alcuro is alles mogelijk!

Voor een offerte kunt u gemakkelijk een vrijblijvende prijsopgave aanvragen door contact met ons op te nemen. Samen bespreken we de situatie en maken we een verwachte schatting van de kosten voor het inmeten en monteren van de zonwerende beglazing.

Kies voor zonweringsglas van Alcuro

Zonwerend glas heeft tal van voordelen voor uw woning of bedrijfspand. Als specialist op het gebied van glas en kozijnen biedt Alcuro een ruim assortiment aan zonwerende glas-oplossingen.

Wij werken enkel met de beste en meest betrouwbare merken en staan garant voor kwaliteit. De merken die wij kunnen leveren zijn onder andere Isolide Brilliant, Insulight Sun, Suncool, Uniglas Sun, SGG Climaplus Sun, Cool-Lite Xtreme, Sunergy, Stopsol Classic en Stopsol Super Silver.

Ons werkgebied bestaat uit Bodegraven, Alphen aan den Rijn, Leiden, Zoetermeer, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk, Woerden en omgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze glasoplossingen en de mogelijkheden voor uw project.

Onze experts staan voor u klaar en bieden u graag een advies op maat. U kunt ons bereiken via telefoonnummer +31 (0) 85 0600 859 of per e-mail op info@alcuro.nl. Kies voor Alcuro en geniet van de vele voordelen van zonwerend glas!