Slide background

Zonwerend glas

Bij het ontwerp van een modern gebouw is naast de functionele en esthetische aspecten ook het economisch aspect steeds vaker van groot belang. De kosten voor klimaatbeheersing moeten steeds beter beheerst en geminimaliseerd worden. Maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de architectonische vrijheid. Met de ontwikkeling van hoogwaardige zonwerende beglazing speelt de glasmarkt daar op in.

De belangrijkste eisen waaraan zonwerend glas moet voldoen zijn lichttoetreding, en een gereduceerde zonnewarmtetoetreding. De verhouding tussen lichttoetreding, uitgedrukt in LTA, en zonnewarmtetoetreding, uitgedrukt in ZTA, duidt de selectiviteit aan. Zonwerend glas houdt ongewenste warmte buiten, vermindert daardoor de energiekosten voor het koelen, biedt een hoge thermische isolatie en beperkt het verbleken van kleuren en de afbraak van kunststof materialen doordat het UV licht reduceert.

Het assortiment zonwerend glas van Alcuro Glas en Kozijnen bestaat uit een aantal neutrale zonwerende glassoorten en een aantal gekleurde zonwerende glassoorten.

Als particulier hoeft u niet bang te zijn voor sterk gekleurde ruiten in uw woning, want in ons assortiment zonwerende beglazing hebben wij drie soorten die neutraal van kleur zijn. Die soorten zijn niet te onderscheiden zijn van HR++ isolatieglas. Namelijk de Sun 70/40 met een LTA van 70 en een ZTA van 43 en een u-waarde van 1,1; de Sun 66/33 met een LTA van 66 en een ZTA van 36 en een u-waarde van 1,0 en tenslotte de Sun 50/25 met een LTA van 50 en een ZTA van 27 en een u-waarde van 1,0.

Daarnaast hebben wij voor openbare gebouwen in ons gamma gekleurde zonwerende beglazing zonwerend glas wat sterk reflecteert in de kleuren blauw, brons, groen, grijs en zilver.